All posts by Sabina Fobian

Tak for en fantastisk jubilæums weekend!

IMG_5013 1IMG_4290IMG_4004

Efter en meget travl uge med forberedelser, løb vores jubilæumsfest endelig af stablen i weekenden d. 23.-25. juni. Det startede fredag med standerhejsning og tarteletfestival. Faktisk startede det noget før, da flere af vores medlemmer anløb Nyborg Havn i dagene op til fejringen og knoklede løs sammen med DT’s bestyrelse, ægtefæller og ansatte, for at få sikret en alle tiders fest.

Det resulterede i at alt var klappet og klart, da vi kom til standerhejsningen. Fredag aften forløb herefter med velkomstdrinks, taler fra blandt andre Nyborgs borgmester og lækker tarteletbuffet. Aftenen afsluttedes med et meget smukt Sankt Hans bål på tømmerflåde i havnebassinet.

Lørdag formiddag kom flere gæster til i båd, bil og campingvogn, og selvom vejret var noget ustadigt, var der masser af aktiviteter at deltage i. Der var åbent hus på Søværnets patruljefartøj ’Nymfen’ og MHV 805 Gemini, samt aktiviteter for sejlerbørnene. Og så var Sejl Sikkert på besøg – de lavede en storstilet redningsaktion i havnebassinet (og fik reddet chefen), ligesom der var fokus på søsikkerhed gennem en række andre indslag i løbet af formiddagen. Efter frokosten fortsatte aktiviteterne med gummibåds-ræs og ballondyst i havnebassinet. Formanden måtte gå planken ud sammen med en modig udfordrer, og efter en mere eller mindre fair spørgsmålsdyst, blev det til en dukkert i det kolde vand. Udfordreren var dog solidarisk og hoppede i baljen sammen med formanden.

Lørdag aften forløb herefter med tre retters menu, taler, musik af Niels Vølund og fællessang med Nyborg Marineforenings kor. Som et helt fantastisk punktum på en herlig jubilæumsfest, var der storslået fyrværkeri over havnen, inden gæsterne gik i køjerne.

Søndag var der tyndet noget ud i masserne til standernedtagningen, da mange medlemmer allerede havde vendt stævnen hjemad. Fra Danske Tursejlere skal der lyde en kæmpe tak til vores medlemmer for at gøre vores jubilæum specielt og mindeværdigt, og tak til alle frivillige for det store stykke arbejde med at få en fantastisk fest på benene.
Se mange flere billeder fra den festlige weekend på vores Facebook side.

Tag med på sommertogt til Østersøen

Sommertogt logo transparent

Oplev sejlerfællesskabet på en helt unik måde – tag med Danske Tursejlere på sommertogt. Uanset hvilken bådtype eller tempo, du foretrækker, er der plads til dig og din familie på turen, som til sommer går til udvalgte destinationer i Østersøen.

Et fælles sommertogt er en fantastisk måde at komme lidt længere væk i familiens flydende hjem, og samtidig opleve trygheden i fællesskabet med andre sejlere. Så hvis du drømmer om at opleve nye havne og anderledes kultur via vandvejen, men ikke har haft lysten til at tage skridtet alene, er det nu, du skal slå til. Med Danske Tursejleres sommertogt følges man nemlig ad i det omfang, man har lyst.

Vores sommertogt-guider, Jensen og Erik, har tilrettelagt to ruter; en kortere tur på ca. 10 dage, der går til det smukke Nordtyskland samt en længere tur på ca. 20 dage, der ligeledes inkluderer Polen og Bornholm.

Højdepunkter på turene:

Vi sejler fra Omø til Nykøbing og Gedser de første dage af turen, inden vi tager strækket ned til Stralsund.

Stralsund er en gammel, hyggelig by med status som UNESCO Verdensarv område. Her forefindes utallige kirker og klostre og et historisk centrum.

Sassnitz og Rügen halvøen med den smukke Jasmund Nationalpark, er kendt for de karakteristiske kalkklinter, der kan sammenlignes med vores egen Møns klint og er en destination for deltagere på den korte rute. I Sassnitz kan man desuden opleve et ubåds museum og halvøens eneste zoo. Her kan man bruge lidt tid inden turen fortsætter mod Lohme og atter går mod de danske kyster.

Swinoujscie i Polen er næste destination på den lange rute. Byen huser en stor og travl havn og et karakteristisk fyrtårn med en fantastisk udsigt udover by og havn. Man kan opleve et Havfiskerimuseum og en smuk park med Middelhavs vegetation og meget andet.

Næste stop for langturssejlerne er Kolobrzeg i Polen – et kulturelt centrum med talrige ’beer gardens’, kunstudstillinger og koncerter. Begge polske byer er kendt for deres mange spa bade, så det er oplagt at inkludere lidt selvforkælelse under besøget.

Herfra sejler vi atter mod Danmark, nærmere bestemt Nexø på Bornholm. Der lægges op til at bruge ca. en uge på egen hånd på Bornholm, hvorefter man mødes i Rønne og tager hjemturen sammen. Smukke Christiansø er klart værd at tage med på denne tur.

Klintholm er en skøn lille havneby på Møn, der ligger rundt om hjørnet fra Møns Klint. Klintholm er blevet en populær turistdestination og feriecentrum, og byder på dansk sommerhygge i lange baner. Klintholm er sidste stop for både den korte og lange tur, inden hjemsejlads til Agersø.

Danske Tursejlere vil være vært for et par fælles grillaftener i løbet af turen, og vores guider vil være behjælpelige med praktisk information og vejledning.

Det praktiske:

Der er indlagt ca. en hviledag pr. sejldag. Som altid er det vind og vejr, der i sidste ende bestemmer hvor og hvornår, vi sejler. Det betyder at der altid er både i nærheden og at man derfor ikke sejler de lange stræk alene.

Pris: De enkelte deltagere afholder selv deres egne udgifter til proviant, brændstof og havnepenge. Derudover er deltagelse og grillaftener gratis.

Sømil: På den korte rute sejles der ca. 260 sømil, og på den lange ca. 400 sømil, plus turen rundt om Bornholm.

Starttidspunkt: Lørdag d. 8. juli 2017

Tilmelding: Skal ske senest mandag d. 19/6-2017

Du kan løbende læse mere om fællessejladsen på vores hjemmeside www.dansketursejlere.dk. Du er også velkommen til at ringe til sekretariatet for yderligere information på tlf. 70214242

 

Foreløbig rejseplan – kort tur:

Dato Strækning Timer* Sømil
08/7-2017 Omø – Nykøbing/Gedser 6,5 38,17
09/7-2017 Nykøbing – Gedser 2,5 12,55
10/7-2017 Gedser – Stralsund 10 54,76
12/7-2017 Stralsund – Sassnitz 7,5 43,29
14/7-2017 Sassnitz – Lohme 2 9,25
16/7-2017 Lohme – Klintholm 8 45,78
18/7-2017 Klintholm – Agersø 9 53,60

 

Foreløbig rejseplan – lang tur:

Strækning Timer* Sømil
08/7-2017 Omø – Nykøbing/Gedser 6,5 38,17
09/7-2017 Nykøbing – Gedser 2,5 12,55
10/7-2017 Gedser – Stralsund 10 54,76
12/7-2017 Stralsund – Swinoujscie 10 60,62
14/7-2017 Swinoujscie – Kolobrzeg 8 50,75
16/7-2017 Kolobrzeg – Nexø 9 54,34
Ca. 1 uge (Nexø – Rønne)
26/7-2017 Rønne – Klintholm 13 77,95
27/7-2017 Klintholm – Agersø 9 53,60

 

*Sejltiden er beregnet efter dem, der sejler ’langsomt’. Hvis man er i motorbåd, kan man regne med en kortere sejltid.